Etusivu / Uutiset / Työkaluja nuorten ohjaamiseen ja kouluttamiseen

Työkaluja nuorten ohjaamiseen ja kouluttamiseen

Kevään aikana järjestetty Työkaluja nuorten ohjaamiseen ja kouluttamiseen -koulutussarja keräsi paljon kehuja ja kiitosta.

”Todella hyvä ja silmiä avaava koulutus! Kannatti osallistua, sai paljon hyviä näkökulmia ja työkaluja itsensä kehittämiseen ja positiivisuuden lisäämiseen! Kiitos!”

Ensimmäinen osa järjestettiin 29.3 Kaisa Vuorisen johdolla. Koulutuksessa käytiin läpi mm. positiivista pedagogiaa ja myönteisyyden voimaa hyvinvoinnin perustana. 
Tiesitkö, että 1 negatiivinen palaute vaatii 3-5 pientä positiivista palautetta nollautuakseen? Muista, että yrittäminenkin on onnistumista. Epäonnistuminen ei haittaa, riittää että ottaa askeleen kohti tavoitetta ja yrittää.

”Selkeä ja konkreettinen kokonaisuus. Teki erilaisuudesta tavallista ja se jos mikä on tärkeää!”

Erilaisten oppijoiden liitto vastasi toisen osan koulutuksesta 11.4. Koulutuksessa saatiin tietoa erilaisista oppijoista sekä konkreettisia vinkkejä ja apuvälineitä ryhmän hallintaan. Ei ole olemassa yhtä oppimistapaa joka sopisi kaikille. Oppimisen apuvälineet eivät ole tarkoitettu vain erityisen tuen tarvitsijoille, vaan ihan kaikille. ”Vaikka polkuni on erilainen, ei se tarkoita että olisin eksynyt.”

”Aiheet olivat erittäin mielenkiintoisia ja konkreettiset vinkit antoivat uutta näkökulmaa tekemiseen. Kiitos!”

Kolmannessa osassa 5.5 pitkän linjan palokuntalaiset Marika Äijälä ja Virpi Hurula pureutuivat ohjaamiseen ja kouluttamiseen palokunnassa. koulutuksessa haettiin konkretiaa mm. lasten ja nuorten kasvattamiseen, toimivan ryhmän luomiseen sekä havainnollistettiin millaiset keinot auttavat ohjaajaa palokuntanuorisotyössä?

Kaikkien koulutusten tallenteet ja diat ovat saatavilla: https://linktr.ee/koulutus

Lisätietoa antaa:
Sari Lehtonen, koulutuksen varapäällikkö
sari.lehtonen@eldis22.fi

Lue myös