Etusivu / Uutiset / Tuuli tuivertaa leirialueella

Tuuli tuivertaa leirialueella

Tiistai-aamuna leirillä herättiin huomaamaan, että helteinen sää oli vaihtunut ajoittain navakaksikin tuuleksi. Viilennys oli toki tervetullut ilmiö hikisten paahdepäivien jälkeen. Puhuri aiheutti kuitenkin yllättäviä haasteita ottamalla mukaansa kaikenlaista irtotavaraa – ja jopa muutaman heikommin kiinnitetyn teltan.

Malmin lentokenttää ei tunneta puustostaan. Aukealla paikalla tuulen voimakkuus moninkertaistuu metsäisempiin leirialueisiin verrattuna. Pitkin päivää leiriradiossa ja erilaisissa viestisovelluksissa muistuteltiinkin telttojen huolellisesta kiinnittämisestä. Mitä paremmat painot, sen tukevampi nukkumapaikka.

Kaatuvat ja lentoon lähtevät majoitukset eivät suinkaan olleet ainoa tuulen aiheuttama ongelma. Eldiksen leirimuodissa viimeisintä huutoa olevat hatut pyrkivät karkaamaan omistajiltaan puuskien kourissa. Kadonneita päähineitä ja muuta tuulen viemää kevyttä irtaimistoa voi käydä kyselemässä löytötavaratoimistosta. Toimisto sijaitsee Turvan kopin yhteydessä leirisairaalan välittömässä läheisyydessä.

Suomessa on totuttu siihen, että sää voi olla ihan mitä tahansa helteen ja räntäsateen väliltä. Muuttuneisiin olosuhteisiin onnistuttiin tälläkin kertaa reagoimaan nopeasti, eivätkä leirin toiminnot päässet pidemmäksi aikaa häiriintymään. Kokemus kuitenkin osoitti jälleen kerran, että hyvät ennakkovarustelut säästävät paljolta ylimääräiseltä vaivalta. Vaikka kyllähän se puolijoukkueteltan perässä juokseminen jo iltaan mennessä naurattaa myös jahtaajia.

teksti: Lea Kallio

Lue myös