Etusivu / Uutiset / Tiedote lähialueen asukkaille

Tiedote lähialueen asukkaille

Malmin lentokenttäalueella Helsingissä järjestetään 3.–9.7.2022 palokuntanuorten kansainvälinen leiri Eldis 22, jonne 2500 palokuntanuorta ja palokuntalaista tulevat oppimaan uusia taitoja, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja tapaamaan uusia sekä vanhoja tuttuja. Suomessa on noin 10.000 nuorta palokuntaharrastajaa ja 4.000 aikuista (lähde; Haka), jotka toimivat vapaaehtoisina palokuntalaisina. Eldis 22 -leiri rakennetaan palokuntalaisten huikealla vapaaehtoistyöllä. Sopimuspalokunnat, kuten vapaaehtoisten muodostamat VPK:t, vastaavat Suomessa merkittävästä osasta palo- ja pelastustoimintaa. Heitä on mukana jopa 60 %:ssa pelastustoimen hälytystehtävistä. Kansainvälisyyden osalta osallistujia saapuu ympäri Suomen lisäksi myös ainakin Saksasta, Itävallasta ja Tšekistä. 

Tapahtuman järjestelyt alkavat keskiviikkona 29.6.2022. Leirialue aidataan ja terminaalin vieressä olevat kävelyportit alueelle suljetaan tapahtuman ajaksi. Käynti lentokenttäalueelle tapahtuu hangaarin ja pelastusaseman välistä. Lisäksi länsi-itä kiitotien länsipäädyn kulkuportti suljetaan tapahtuman ajaksi. Leiri purku päättyy 12.7.2022 ja alueen aitaus puretaan.

Kiitos ymmärryksestä ja pahoittelemme alueelle ja sen ympärille aiheutuvaa häiriötä.

Keskiviikkona 6.7.2022 järjestetään vierailupäivä, jolloin toiminnasta kiinnostuneet voivat tulla vierailemaan leirialueella. Kävijöiden tulee ilmoittautua etukäteen osoitteessa: https://www.lyyti.in/Eldis22_vierailupaiva. Vierailupäivänä järjestetään tilapainen pysäköinti itä- länsi suuntaisen kiitotien itäpäässä. Ajo pysäköintipaikalle tapahtuu lentokentän pelastusajoreitin portista ja alueella on järjestetty liikenteenohjaus. Alueen pysäköintipaikat ovat normaalissa käytössä. 

Leiri näkyy koko lentokentän alueella. Leirillä on vuokrattuna muutama toimistotila terminaalirakennuksesta ja hangaari toimii yhtenä huoltopisteenä. Lisäksi nuorten koulutusta järjestetään pelastuslaitoksen harjoitustornissa hangaarin vieressä. Leiri käyttää myös Helsingin medialukiota ja Jakomäen uimahallia osana tapahtumaa. Leiriläisillä on mahdollisuus käydä tutustumassa Helsinkiin viikon aikana. 

Lisätietoja löytyy leirin nettisivuilta osoitteesta: https://www.palokuntaleirit.fi sekä sosiaalisesta mediasta (Instagram, Facebook, YouTube, Twitter): @palokuntaleirit

Lue myös