Etusivu / Uutiset / SM-Iines

SM-Iines

Tiistaina iltapäivällä, heti lounaan jälkeen kisattiin naisten SM-Iines kilpailut. Kisasarjoja oli 2, palokuntien ja liittojen sarjat. Palokuntien sarjaan osallistuvia joukkueita oli 9 ja liittojen sarjassa joukkueita oli 1. Kilpailuiden aiheena oli sammutus, pelastaminen, ensiapu ja arjen turvallisuus.

Kisa koostui yksilökisasta ja joukkueen käytännön rasteista. Yksilökisa oli kirjallinen testi ja käytännön rasteja oli monipuolisesti eri aiheisiin liittyen. Ensimmäisessä rastissa piti tunnistaa tietoturvalliset riskit. Toisella rastilla ensiavussa oli tapahtunut pyöräonnettomuus, jossa oli tajuton potilas ja toinen potilas oli shokissa oleva haavapotilas, joille molemmille tuli antaa tarvittava ensiapu. Kolmannella rastilla alkusammutusta, jossa ruuat oli kattilan sisältö oli syttynyt palamaan.

Neea Naantalin VPK:sta kommentoi kisaa: ”Meillä oli todella hauskaa. Kisa oli hyvin suunniteltu. Opimme tosi paljon, ja saimme paljon toteutusideoita nuorten ja naisten toimintaan.

Palokuntien sarjassa Suomen mestaruuden voitti Ventelän typyt, toiseksi sijoittui Malmin mimmit ja kolmanneksi sijoittui Turun VPK. Liittojen sarjan voitti Kaakkois-Suomen palokuntanaiset ry.

Lue myös