Etusivu / Uutiset / PVAT teemapuisto

PVAT teemapuisto

Yksi eniten huolellisuutta vaativista teemapuistoista on Putoamisvaarallisella alueella työskentely eli PVAT. Teemapuistossa on monipuoliset mahdollisuudet harjoitella eri asioita, jotka liittyy teemapuiston nimen mukaisesti putoamisvaarallisella alueella työskentelyyn.

PVAT teemapuiston teemamestari Mika Jokinen (Herralan VPK) kertoi, että PVAT puistossa tehdään puiston nimen mukaisesti kaikkea mitkä liittyy putoamisvaarallisella alueella työskentelyyn. Puistossa on mahdollisuus harjoitella solmuja, kaluston nostoa, tikaskäsittelyä, nousemista, laskeutumista ja haastavampia selvityksiä. Puistossa opetellaan myös mm. palonarun, kalustonarun sekä köyden eroja.

Teemapuistossa on 2 ”kehikkoa”, jossa on mahdollisuus harjoitella kalustonnostoa. Alueella on myös kontteja, joiden katolle on mahdollisuus harjoitella tikkailla kiipeämistä ja laskeutumista. Alueella on ”lekatorni”, Lekatornissa on mahdollisuus harjoitella laskeutumista, poistumista sekä ihmisen nostamista ja laskemista.

Teemapuisto on suunnattu lähes kaikille ikäluokille. Jokisen mukaan puistossa on käynyt kursseja aina Aku 2 kurssista Petope kurssiin. Kurssien harjoitukset teemamestarit suunnittelee ikäluokan mukaan, eli nuoremmilla ikäluokilla on helpompia harjoitteita ja vanhemmilla on vaativampia harjoitteita. Jokisen mukaan Petope oli harjoitellut vaativia selvityksiä, kuten kerroksiin tehtäviä selvityksiä. Jokinen kertoi, että PVAT on yksi vaarallisimmista teemapuistoista. Mikäli kouluttaja tai koulutettava on huolimaton, voi syntyä hengenvaarallisia tilanteita.

Jokiselta kysyttäessä parasta asiaa teemapuistosta on se, että he pääsevät näkemään nuorten oppivan. He saavat kokea uusia asioita, jonka ansiosta oppiminen näkyy ulospäin.

Lue myös