Etusivu / Uutiset / Palokuntarippikoulu

Palokuntarippikoulu

Eldis22-leirillä on lukuisia kursseja, joista yksi eroaa muista todella paljon. Tämä kurssi on nimittäin palokuntarippikoulu. Kyseessä on rippikouluikäisille suunnattu kurssi, joka päättyy sunnuntaina konfirmaatioon. Tähän juttuun on haastateltu rippikoululaisia (Tami, Jami, Viivi, Ossi, Pihla ja Saga), sekä isosia (Emma, Martta, Pauliina ja Veetu), jotka kertoo palorippikoulusta.

Rippikoululaisten päivä alkaa klo 8:45 teltalle kokoontumisella, jonka jälkeen on oppitunti. Oppitunti voi koostua raamatun lukemisesta, eri rukouksien pohtimisesta tai rukoushelminauhan helmien merkityksen tutkimisella. Rippikoulu on jaettu raamisryhmiin (ryhmien nimet: Minionit, Teletapit, Parijono, ja Jeesusteliat), joissa jokaisessa on 4 rippikoululaista ja 1 isonen. Ryhmät usein yhdistetään raamikseen, jolloin syntyy 2 raamisryhmää. Raamisten aikana pohditaan raamatun merkitystä raamisryhmien kesken. Rippikoulun päivään kuuluu myös, päivän ruuan siunaamisella, joka toteutetaan ruokalaulun keinoin. Päivään kuuluu olennaisesti

Riparilaiset kehuivat rippikoulua, sillä palokuntarippikoulu on rennompi kuin normaali seurakunnan rippikoulu. Palokuntarippikoulun avulla on mahdollisuus harrastukseen sekä rippikoulun käymiseen samaan aikaan. Palokuntarippikoulu on käynyt harjoittelemassa vesipelastusta, vieraillut hautausmaalla, krematoriossa sekä kirkossa. Kirkossa he tutustuivat kanttorin päivään. Rippikoululaisten mukaan heillä on mukava rippikouluporukka. Positiivisia asioita palokuntarippikoulusta oli, että he saavat uusia kavereita. Heidän mielestään on positiivista se, että se ei mene heidän kesästä pois, vaan he voivat yhdistää 2 viikon asiat yhteen viikkoon. Rippikoululaiset suosittelevat palokuntarippikoulua isosti.

Rippikoulun isosten päivä eroaa hieman rippikoululaisten päivästä, sillä heidän päiväänsä kuuluu raamisten pitäminen, erilaiset palaverit, ryhmätyöt sekä ryhmäytymistä. Isoset fiilis rippikoulusta oli se, että isosporukka on kiva sekä nuoret on kivoja. Syy minkä takia he ovat lähteneet isosiksi palokuntarippikouluun on se, että he haluavat luoda nuorille kivan riparin

Ja vielä lopuksi palokunta rippikoululaisten ja isosten terveiset:

5/5, pitäkää hauska loppuleiri! (rippikoululaiset).

Pitäkää hauska leiri! Muistakaa että rippikoulun isosilta saa tulla kysymään enemmän rippikoulusta ja palokuntarippikouluun kannattaa osallistua (LsPel järjestää omilla alueleireillään palokuntarippikoulun, jonne voi osallistua kuka tahansa liiton alueelta ja ulkopuolelta). Pitäkää huolta itsestänne ja muista! (isoset)

ps. Tervetuloa Kittilään t. Petri (Ohjaaja)

Lue myös