Etusivu / Uutiset / Malmin lentokentän alueen asukkaille

Malmin lentokentän alueen asukkaille

Sunnuntaina alkoi Malmin lentokentällä palokuntanuorten kansainvälinen koulutusleiri Eldis 22. Kentälle kerääntyvät 2500 palokuntanuorta ja palokuntalaisia oppimaan uusia taitoja, kokemaan unohtumattomia elämyksiä ja tapaamaan uusia sekä vanhoja tuttuja Malmin lentokenttäalueelle Helsinkiin. Leiri päättyy lauantaina 9.7.2022. 

Leiri rakennetaan palokuntalaisten huikealla vapaaehtoistyöllä. Kansainväliselle leirille saapuu osallistujia suomalaisten lisäksi ainakin Saksasta, Itävallasta ja Tsekistä. Leirin kuluessa 7–17-vuotiaat leiriläiset suorittavat palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja, jotka antavat valmiuksia sammutus- ja pelastustehtäviin. Leirin kursseilta löytyy mm. sammutustaitoja, vesipelastusta, savusukellusta ja ryhmänjohtamistaitoja. Tapahtumaan osallistuvat ovat etukäteen ilmoittautuneita ja leirialueelle pääsyä valvoo leirin oma turvallisuusorganisaatio. 

Leirin vaikutus alueella 

Tapahtuman järjestelyt alkoivat keskiviikkona 29.6.2022. Leirialue on aidattu ja lentokentän terminaalin vieressä olevat kävelyportit alueelle suljetaan tapahtuman ajaksi. Käynti lentokenttäalueelle tapahtuu hangaarin ja pelastusaseman välistä. Lisäksi länsi-itä kiitotien länsipäädyn kulkuportti suljetaan tapahtuman ajaksi. Leiri purku päättyy 12.7.2022 ja alueen aitaus puretaan. 

Leiri näkyy koko lentokentän alueella. Leirillä on vuokrattuna muutama toimistotila terminaalirakennuksesta ja hangaari toimii yhtenä organisaation toimistopisteenä. Lisäksi nuorten koulutusta järjestetään pelastuslaitoksen harjoitustornissa hangaarin vieressä. Leiri käyttää myös Helsingin medialukiota ja Jakomäen uimahallia osana tapahtumaa. Leiriläisillä on mahdollisuus käydä tutustumassa Helsinkiin viikon aikana. Torstaina 7.7.2022 pidetään kentällä leiridisco klo 18-23, josta voi aiheutua melua.

Kiitos ymmärryksestä ja pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä. Mikäli toimintamme herättää kysymyksiä, kerromme mielellämme lisää tapahtumastamme. Autamme mielellämme kaikissa tilanteissa, jotta yhteistyö ja toiminta lentokenttäalueella tapahtuman aikana on mahdollisimman normaalia. Otathan rohkeasti yhteyttä. 

Lisätietoja. 

Samuel Siliin, leiripäällikkö, 040 124 1436 

Valtteri Tervala, projektipäällikkö, 050 530 5124

Kuva, joka sisältää kohteen kartta

Kuvaus luotu automaattisesti

Lue myös