Etusivu / Uutiset / Leirisairaala

Leirisairaala

Konttikylässä sijaitsevan leirisairaalan ammattitaitoinen ja reipas henkilöstö on paikalla ainoastaan meitä varten. Leirisairaala on auki ympäri vuorokauden, ja siellä on aina joku paikan päällä päivystämässä.

Leirisairaalan vastuuhoitaja Niina Sairila kertoi haastattelussa, että sunnuntaina ja maanantaina helteen uuvuttamat ovat tähän mennessä työllistäneet eniten leirisairaalaa. Leirisairaalan kävijämäärä on ylittänyt jo 400 kävijän. Sään viilentyessä on sairaalan toiminta normalisoitunut. Sairila haluaa kuitenkin muistuttaa että päähinettä täytyy edelleen käyttää sekä juoda vettä.

Leirisairaalassa on koettu haasteita telttojen kanssa. Leirisairaalan politeltta sortui, jonka takia heidän täytyi vaihtaa pienempiin tiloihin. Helle toi omat haasteensa, sillä leirisairaalan vuodeosastoteltassa oli kuumempi kuin ulkona. Sen seurauksena tarkkailutila siirtyi väliaikaisesti ulos, jossa oli helteestä huolimatta viileämpi kuin teltassa.

Leirisairaalassa on aina vähintään 2 hoitajaa ja 1 lääkäri paikalla tai tavoiteltavissa. Leirisairaala itsessään koostuu 2 teltasta, toinen on politeltta, jossa tehdään tarvittavat tutkimukset ja toinen on 6 ikkunapaikalla varustettu seurantaosasto. Läheisessä koulussa sijaitsee leirisairaalan vuodeosasto, jossa on aina 2 hoitajaa paikalla ympäri vuorokauden. Tarvittaessa leirisairaalan on turvauduttava päivystyksen apuun, sillä leiriolosuhteissa ei ole mahdollista toteuttaa kaikkia tutkimuksia, kuten kuvantamistutkimukset.

Sairilan terveiset kaikille leiriläisille: ”Syö, juo ja lepää aina kun mahdollista!”

ps. akkareita on vielä jälellä

Lue myös