Etusivu / Palokunta / Leevi on erityisnuori, aktiivinen palokuntaharrastaja

Leevi on erityisnuori, aktiivinen palokuntaharrastaja

Leevi on 22-vuotias maskulainen, joka aloitti palokuntaharrastuksen Lemussa yli 10 vuotta sitten kavereiden innoittamana. Nyt aikuisena hän liittyi myös Maskun sopimuspalokuntaan. Lemussa Leevi toimii nuorten apukouluttajana ja Maskussa hän käy itse kouluttautumassa.

Leevi tykkää kaikesta palokuntaan liittyvästä ja on innokkaasti auttamassa erilaisissa tapahtumissa aina liikenteenohjauksesta siivoamiseen. Harjoituksissa toiminnalliset tehtävät ovat Leevin mielestä parhaita, kuten useilla nuorilla. Fyysiset aktiviteetit, kuten kiipeäminen, saattavat tuottaa hieman ongelmia. Ongelmat eivät ole kuitenkaan rajoittaneet Leeviä: mikäli ei itse voi kiivetä tikkaita, niin sitten niistä voi pitää kiinni ja turvata toisen kapuamista. Leevi osallistuu myös hälytyksiin muonituksen apuna, jolloin hän huolehtii kahvin keittämisestä ja vesien riittävyydestä.

Ensimmäiselle palokuntaleirille Leevi lähti vuonna 2015. Tuolloin alueleirin järjestäjien kanssa mietittiin, että mitä Leevi voisi leireillä tehdä. Ikänsä puolesta hän ei sopinut enää nuorten kursseille. Onneksi kanttiinista löytyi juuri sopiva paikka, ja nykyään kanttiinin emännät eivät edes suostuisi luopumaan Leevistä. Leevistä on tullut kuljetuksen luottohenkilö, joka pitää itse huolta omista herätyksistään ja työvuoroistaan.

Osastonjohtaja Hanna Pihanperä Lemun VPK:sta on seurannut Leevin kehitystä nuoriso-osastosta lähtien. Hanna kehuu Leevin iloisuutta, sinnikkyyttä ja positiivista asennetta. Leevi on antanut paljon palokunnalle ja hänestä pitävät kaikki. Vaikka puhujilla ei olisi yhteistä kieltä, Leevin kommunikointi toimii hyvin myös elein. Tämän Leevi on monesti todistanut ollessaan mukana touhuamassa Saksasta tulleen ystäväpalokunnan kanssa. Leevi on saanut Saksasta hyvän ystävän ja hauskaa on ollut aina, vaikka yhteistä kieltä ei ole löytynyt.

Palokunnassa voi olla erilaisia nuoria esimerkiksi kielellisten tai muiden erityistarpeiden takia. On suuri rikkaus oppia toimimaan kaikenlaisten ihmisten kanssa. Suurimmista haasteista selviää, kun asioista keskustellaan ja yhteisiä toimintatapoja pohditaan. Leevi on erityisnuori, mutta se ei ole estänyt häntä harrastamasta palokuntatoimintaa. Jokainen on jossakin asiassa hyvä, ja kaikki eivät voi tehdä kaikkea. Niissä tilanteissa keksitään jotain muuta, ja katselemallakin oppii. Kaikille löytyy varmasti paikka palokunnasta!

Lue myös