Etusivu / Uutiset / Korikiipeily toteutui puiden puutteesta huolimatta

Korikiipeily toteutui puiden puutteesta huolimatta

Vapaa-ajan aktiviteeteista ei ole leireillä puutetta. Vuosi toisensa perään ohjelmatoimistossa mietitään, mitä uutta hauskaa leiriläisten riemuksi kehitettäisiin. Luovuus on huipussaan ja aivoriihi painaa pitkää päivää ikimuistoisen leirikokemuksen varmistamiseksi. Tuoreiden ideoiden rinnalla pysyvät kuitenkin sitkeästi vanhat kestosuosikit, joiden puuttumisesta nousevaa mekkalaa ei kukaan leiriläinen haluaisi edes kuvitella.

Todennäköisesti kautta kenttäpelien historian suosituin laji on ollut korikiipeily. Tuo ihanan haasteellinen, kutkuttavaa jännitystä aiheuttava ja jonotusajoillaan turhauttava kilpailu yksinkertaisesti kuuluu leiriin. Eldiksen puuttomissa olosuhteissa se saatiin sovellettua pystyyn nosturiauton avulla. Uutta haastetta tehtävään tuo yllättävän liukas vesivaneri, jonka tarkoitus on tasoittaa kiipeilyalusta. 

Maanantain alkuiltana kiipeilypisteen rakentumista seurasi joukko malttamattomia leiriläisiä. Osa joukosta oli vanhoja konkareita, joiden vakaana aikomuksena oli rikkoa vähintään oma ennätyksensä päällekkäisten korien lukumäärässä. Muutama hieman jännittyneen oloinen ensikertalainenkin löytyi. Köysien ja valjaiden huolellisessa tarkastuksessa tuntui kuluvan ikuisuus, mutta turvallisuusasioista ei palokuntaleireillä tingitä. Välineiden asianmukaisuuden varmistuttua päästiin lopulta testaamaan ja sen jälkeen kilpailemaan.

Korikiipeilyssä maltti on valttia ja hyvä tasapaino ehdottomasti eduksi. Heiluvan koripinon päällä taiteilu muuttuu sitä hankalammaksi, mitä korkeammalle mennään. Noin kymmenennen kerroksen kohdalla voi havaita yleisön pidättävän hengitystään jännityksestä, ja tornin viimein sortuessa saapoikkeuksetta raikuvat aplodit vuoroaan odottavilta.

Kiipeilypisteen kaikkien aikojen ennätyksen huhutaan lähentelevän kolmeakymmentä koria. Täyttä varmuutta tarinan todenperäisyydestä ei kuitenkaan ole. Yleisin lopputulos vaikuttaisi liikkuvan 10-15 korin välimaastossa. Aiheesta erittäinkiinnostunut nosturiauton kuljettaja päätti heittää leiriläisille haasteen: se, joka onnistuu koskemaan köysiä kannattelevaan koukkuun yläilmoissa saa jäätelön kanttiinista. Toistaiseksi kukaan ei ole vielä niin korkealle päässyt, mutta leiri on vasta alussa ja kiipeilypiste avoinna. Ohjelmatoimiston väki toivottaa kaikki tervetulleiksi ja kehottaa tutustumaan myös muihin kenttäpeleihin, kuten virkistävään vesisotaan. Tietoja alueella ja sen ulkopuolella järjestettävistä aktiviteeteista löytyy Eldis22-leirin nettisivuilta.

teksti: Lea Kallio

Lue myös