Etusivu / Uutiset / Iloisina ruuhkassa, vain palokuntaleirillä

Iloisina ruuhkassa, vain palokuntaleirillä

Vai olisiko otsikko sittenkin: Historiallinen päivä, vettä ei satanut palokuntanuorten leirin vierailupäivänä? No yhtä kaikki vierailupäivä oli leirin myynti- ja ohjelmapisteille viikon isoin ponnistus. Reilu 2500 vierasta lisättynä leirin omaan väkeen aiheutti varsinkin tapahtuman parin ensimmäisen tunnin aikana ruuhkia ympäri aluetta. Eldisshopilla kävi kuhina ja kanttiinin puolellakin oli täyttä. Korikiipeilyn ja kolariautosimulaattorin jonot kasvoivat kasvamistaan. Toimihenkilöillä riitti tekemistä väenpaljouden hallussa pitämisessä.

Ajoittaisesta ruuhkasta huolimatta tunnelma Malmin lentokentällä pysyi koko päivän iloisena ja innostuneena. Joka neljäs vuosi järjestettävä suurleiri on aina merkittävä spektaakkeli, jota tullaan ihmettelemään vaikkei omia lapsia leirillä edes olisi. Palokunnissa piirit on pienet suurellakin leirillä, ja aina löytyy joku jonka kanssa jutella munkkikahville tai korikiipeilyyn jonottaessaan. Odottaminen on todistetusti kivempaa hyvässä seurassa.

Päivä oli leirille merkityksellinen myös taloudellisesti. Kanttiini möi litratolkulla kahvia ja jäätelöä, ja munkkienkin määrä oli melkoinen. Eldisshopilla suosituimmat tuotteet loppuivat nopeasti hyllystä. Kiitorata-alueella myytiin muun muassa makkaraa ja pyttipannua. Ruokalassa oli tarjolla perinteiseen tapaan hernekeittoa.

Vaikka jonoja väkisinkin muodostui, oli vierailupäivään varauduttu hyvin. Missään kohtaa tilanne ei kääntynyt kaaoksen puolelle, vaikka tungosta olikin. Leirin toimihenkilöt hoitivat tehtävänsä ammattimaisin ottein ja onnistuivat yli odotusten tapahtuman handlaamisessa. Ei ole helppoa käsitellä useamman tuhannen henkilön massaa, mutta yhteen hiileen puhaltaville vepareille kaikki on mahdollista.

Kiitos kaikille vierailijoille vierailupäivään osallistumisesta!

Teksti: Lea Kallio

Lue myös