Etusivu / Uutiset / Eldis shop myy eioota

Eldis shop myy eioota

Eldis shopin suosituin tuote bucket hat myytiin loppuun tiistaina iltapäivällä. Keskiviikon aikanaloppuivat myös lippalakit ja palokuntatekstiset hupparit. Muissakin tuotteissa alkaa näkyä vajetta varastossa.

Useat leiriläiset ovat kyselleet, tuleeko tavaraa lisää. ”Ei tule, koko varasto on tässä” vastaa Shoppia johtava Eija Holmberg-Lehto viitaten kädellään kaupan hyllyihin. ”Ei, niitä ei tule edes nettiin. Leirin ylijäämät sinne vielä jälkikäteen laitetaan.” hän jatkaa.

Joitain tällainen linjaus saattaa hämmentää. Miksi hyvin myyvää tavaraa ei voisi hommata lisää? ”Tavaraa on tilattu tietty määrä” shopista selitetään. ”Joidenkin myyntiartikkelien kohdalla suosio yllätti, mutta pääsääntöisesti ollaan menty suunnitelmien mukaan.” Lisää tavaraa ei ole tulossa, sillä kyseessä on Eldis22-leirin mallisto, eikä Eldistä ole jäljellä enää kuin muutama päivä. Lisätoimitukset tällä varoajalla tulisivat tolkuttoman kalliiksi leiriorganisaatiolle, ja pahimmassa tapauksessa tavaraa jäisi käsiin huomattava määrä jolloin oltaisiin myynnillisesti tappiolla.

Vaikka tilanne saattaa leiriläisen näkökulmasta kuulostaa harmilliselta, on siinä myös toinen puoli. Ostamiaan rajatun erän tuotteita voi pitää keräilyharvinaisuuksina, joita kantaa ylpeänä myös leirin jälkeen. Tämän vuoden mallistossa onkin kiinnitetty erityistä huomiota juuri elämään Eldiksen päättymisen jälkeen, ekologisuuden ja reilun kaupan lisäksi. Shoppi onkin saanut paljon kiitosta aiempaa ajattomammista kuoseistaan.

teksti: Lea Kallio

Lue myös