Etusivu / Uutiset / Ekologista leirimuotia Eldis shopista 

Ekologista leirimuotia Eldis shopista 

Eldisshop aloitti verkkokauppana jo vajaata vuotta ennen itse leiriä. Pääasiallisena tarkoituksena oli kartoittaa, millaisia tuotteita palokuntalaiset haluavat. Muutamia kompromisseja jouduttiin matkan varrella tekemään, mutta esimerkiksi toivotut leirimukit löysivät tiensä ennakkotilaajien saataville. Kauppa on panostanut tuotehankinnoissaan ekologisuuteen sekä tavaroiden käytettävyyteen myös leirimaailman ulkopuolella. Ei siis pelkkiä logoja tällä kertaa, vaan ajattomia kuoseja ja käytännöllisyyttä. Kukapa vepariksi tunnustautuva ei haluaisi kulkea hupparissa, joka kertoo hänen elämäntavastaan kahdellatoista eri kielellä? 

Ympäristöystävällisyys ja reilun kaupan suosiminen ovat muodikkuutensa lisäksi hyväksi tuleville sammuttajasukupolville. Eldisshopin tuotteet on valmistanut helsinkiläinen Ogg, jonka nimi tulee sanoista office goes green. Hyllyiltä löytyy niin mereen dumpatusta muovijätteestä valmistettuja pyyhkeitä kuin täysin muovittomia fleecehuppareitakin. Paitojen materiaalina on luomupuuvilla. Juomapullot on tehty lahden takana Ruotsissa sokeriruo’on jämäosista. Sokerihumalaa niistä juodusta vedestä ei kuitenkaan saa, joten nesteytyksestä ei tarvitse kitsastella. 

Kanttiiniteltan päätyyn sijoitetussa Eldisshopissa oli kova kuhina heti leirin ensimmäisistä minuuteista alkaen. Kauppa kävi kuin vesisuihku letkusta, vaikka teknologia alkukankeuttaan hieman vielä jumittikin. Päivän ehdoton hittituote olivat hatut, joita löytyy kaupasta kahta eri mallia. Myös t-paitoja ja rannekkeita kulki tasaisena virtana maksupisteen läpi. Hellepäivän helpotukseksi shopin nurkkaan sijoitettu tuuletin osoittautui nopeasti tehokkaaksi vetonaulaksi muuten varsin lämpöisessä teltassa. 

Eldisshop on avoinna jokaisena leiripäivänä klo 10-22. Vierailupäivänä keskiviikkona toiminta laajenee pop-up telttaan keskusaukiolle. Tuotteita on tarjolla niin kauan kuin myytävää tavaraa riittää, joten kannattaa toimia nopeasti, mikäli haluaa jotain tiettyä muistoksi leiriltä. ”Todennäköisemmin myydään leirin lopussa ei-oota kuin alennuksia” kaupan henkilökunta toteaa kasvavaa kassajonoa palvellessaan.

Eldis22 ei ole mikä tahansa kesäleiri. Eldis22 on suuruusluokassaan ilmiö. Kahden leirivajaan kesän jälkeen sen merkitys palokuntalaisille vaahtosammuttimen kokoisesta junnusta veteraaniosastolaiseen korostuu entisestään. Me olemme täällä, me olemme nyt. Ja meidän pitää julistaa sitä kaikin tavoin, myös pukeutumisellamme. 

Lue myös