Etusivu / Uutiset / Aurinko paahtaa, pitäisikö suojautua?

Aurinko paahtaa, pitäisikö suojautua?

Aurinko, tuo iloisen keltainen ja lämmin ystävämme on ilahduttanut meitä läsnäolollaan koko leirin alun ajan. Parhaasta valokylpypaikasta ei ole tarvinnut kinastella, sillä oma tähtemme on auliisti osoittanut säteillään lähes jokaista leirialueen kolkkaa. Hyvässä valaistuksessa on ollut helppo harjoitella tarkkuutta vaativia hommia, kuten solmuja ja erilaisten koneiden kasaamista.

Mutta onko paahde sittenkään hyväksi? Alueella liikkuu yhä laajemmin huhuja, ettei loistava aurinkomme ehkä olekaan yhtä hyväntahtoinen kuin Teletappien perusteella voisi olettaa. Tämä aurinko ei naura ja jokeltele kuin lapsi. Se mollottaa päivästä toiseen yläpuolellamme vahtien, tarkkaillen. Ja, useiden silminnäkijöiden kertoman mukaan, salakavalasti leiriläisten kimppuun hyökkäillen.

Olemmeko tulleet huijatuiksi? Pitäisikö meidän palvonnan sijaan suojautua auringolta? Leirisairaala vahvistaa, etteivät uutiset auringonsäteiden tainnuttamista leiriläisistä ole pelkkää urbaanilegendaa. Uhreja ilmaantuu jatkuvasti lisää. Tarinat lämpöaallon haitoista muuttuvat jatkuvasti todellisemmiksi.

Hurmaavan mutta petollisen tähtemme loisteessa pystyy elämään ja leireilemään. Tärkeintä on muistaa juoda riittävästi vettä, ettei kuumuus kuivata kehoa sisältä päin. Pää on suotavaa suojata hatulla, etteivät ikävät uv-säteet hämäytä aivoja pois harjoitusmoodista. Aurinkorasva estää tehokkaasti ihon palamisen päiväsaikaan treenatessa. Myös säännöllinen syöminen auttaa jaksamaan helteessä. Pelkät kanttiinin karkit eivät todellakaan riitä pitämään palokuntalaista tolpillaan, vaan siihen tarvitaan myös ruokalan herkullisia antimia.

Yleisestä harhakuvitelmasta huolimatta meitä vepareita ei ole luotu kestämään kuumuutta yhtään sen enempää kuin tavalliset ihmisetkään kestävät. Meidät on ainoastaan ohjelmoitu sisäsyntyisesti suojaamaan itseämme paremmin. Joten ei muuta kuin lakki päähän ja juomapullon täytön kautta harjoituksiin!

teksti: Lea Kallio

Lue myös