Etusivu / Uutiset / Arjen turvallisuustaidot teemapuisto

Arjen turvallisuustaidot teemapuisto

Eldis22-leirillä on koulutukset jaettu teemapuistoihin. Aikaisempina vuosina on koulutukseen tarvittava kalusto on siirretty koulutuspaikalle, mutta tänä vuonna kurssi siirtyy kaluston luokse. Yksi kahdeksasta leirin teemapuistosta on arjen turvallisuustaidot. Teemapuisto sijaitsee sirkusteltan ja teltta-alueen välissä, kiitoradalla. Arjen turvallisuustaidoissa nuori oppii erilaisia taitoja liittyen kodin turvallisuuteen, liikenneturvallisuuteen sekä tulipalotilanteessa toimimiseen. Teemapuistossa on harjoitellaan käyttämään eri alkusammutusvälineitä, mahdollisuus päästä kiepautusautoon sekä vauhtikelkkaan.

Arjen turvallisuustaitojen teemapuiston teemamestari Timo Nurminen (Naantalin VPK) sekä vara-teemamestari Jussi Nurminen (Sökö Sommarö FBK VPK) kehuivat teemapuistojen ideaa, sillä se helpottaa ja nopeuttaa paljon, ettei kalustoa tarvitse siirtää paikasta toiseen. Teemamestareiden mukaan teemapuisto on pääosin suunnattu Aku 1, Aku 2, Taku 1, Taku 2 ja Tiku kursseille. Koulutus suunnataan ikäluokan mukaan. Teemapuiston koulutus koostuu teoriasta ja käytännöstä. Käytännön harjoitteisiin kuuluu esim. alkusammutus käsisammuttimilla sekä sammutuspeitteellä.

Arjen turvallisuustaidot teemapuistossa alkusammutusta pääsi kokeilemaan Taku 4 kurssi. Kurssin ohjaajien Ira Oksa ja Toni Saastamoisen ensimmäinen kokemus teemapuistosta on positiivinen. Heidän mielestään teemapuistot on kiva ja positiivinen uudistus koulutukselle. Teemapuistot on mukava lisä suurleirille.

Lue myös